donderdag 27 december 2012

Recept: Poffbread

We hebben het allemaal wel een keer.. Dat we ons vervelen (meestal komt het omdat je nergens zin in hebt), maar als je even doorzet, van de bank af komt, en iets nuttigs gaat doen, verveel je je niet meer zo lang.

Daarom hebben wij een superlekker recept voor je verzonnen, soort van tussendoortje, maar eigenlijk kan je het altijd eten. Mmmm...



  We hebben hier een leuk recept voor je verzonnen, die ik een weekje geleden heb gemaakt, en het superlekker smaakte!

Wat heb je nodig:
- Meel
- Melk
- Chocolade saus
- Bakpapier

Verwarm de oven op 180 graden.


Doe het meel in een kom, en doe er ook wat melk in. (met 1 kopje meel, kan je er heel wat maken, en doe er elke keer een beetje melk bij, tot je meel goed is.

TIP: (je kan in je meel ook wat vanillesuiker gooien voor een lekker smaakje)

Nu moet je de meel in kleine bolletjes rollen. (dit is best moeilijk want het plakt heel erg, dus een perfect bolletje krijg je nooit). Doe dit in bakpapier (wij hadden het bakdoosje nog over), maar met bakpapier moet het ook lukken. Chocolade kan je erbij doen, als je dat lekker vindt natuurlijk. Maar als je echt met chocolade wilt, zal ik vloeibare chocola op doen, dat zijn wij vergeten. Stukjes smelten niet zo goed namelijk..

Doe ze nu in de oven, en laat ze ongeveer 6 / 7 minuten bakken.

 Check ze nog even na 6 minuten, als ze nog te zacht zijn laat je ze er nog even in. Als de broodjes klaar zijn (het zijn eigenlijk broodjes, maar dan met een speciaal smaakje), doe je er wat poedersuiker op, en als je nog meer chocolade wilt, gooi je er wat chocolade saus overheen ;). Je kan ze steken in een satéstokje, dat hebben wij gedaan, zo kan je het makkelijk opeten.


 En nu smullen maaaaar !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten